Втората вечер на фестивала "Цветовете на джаза“ предлага на публиката истинско забавление с небезизвестната певица Маги Джанаварова, предаде репортер на "Фокус". Тя ще стъпи на сцената заедно с Денис Попстоев – саксофон/ клавир, Евден Димитров - китара, Радо Казасов – барабани и Петър Йотов – китара. Началният час е 19.00 часа, отново на Античен форум "Августа Траяна“, при лошо време - в Държавна опера – Стара Загора.

Входът е свободен през всяка една от петдневните вечери под звездите на Jazzфест 2024. Цялата програма може да видите ТУК

Магдалена Джанаварова, по-известна като Маги Джанаварова, е българска певица, победителка от третия сезон на "Мюзик Айдъл“. Завършва музикална паралелка в СОУ "Емилиян Станев“ във Велико Търново, след това следва в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров“ в София, специалност поп и джаз пеене в класа на Алис Боварян.

Първият ѝ сингъл се казва "Трябва да знам“ и излиза през август 2009 г. След това през декември 2009 г. записва дует с поп певеца Миро под името "Светът е мой“. Избрана е за жена на годината в категория "Музика“ на списание "Grazia“ два дни след премиерата на дуета с Миро. В края на същата година излиза и първият ѝ самостоятелен албум "Първа стъпка“.

През 2012 г. Маги Джанаварова записва първата си песен като самопродуциращ се изпълнител, озаглавена “Call my name".

През февруари 2013 г. започва ротация на дует с рапъра Явор Янакиев /100 кила/, като песента се нарича "Моето радио“. Дублира Талия в анимационния филм "Джъстин и рицарите на честта“.

През есента на 2019 г. участва в предаването на Нова телевизия "Маскираният певец“, където скрита под маската на Пчелата, завършва на трето място. През 2021 г. отново участва в предаването, но като гост.

През 2020 г. е участник в осми сезон на предаването "Като две капки вода“, където завършва на второ място.