Известната писателка и психотерапевт Мадлен Алгафари гостува на Регионална библиотека "Николай Вранчев" – Смолян, за да представи книгата си "..И заживели щастливо… или какво става след последното изречение на приказките“. Това съобщиха от библиотеката.

В новата си книга тя събира съпреживяното, научено, споделено знание от десетилетния си опит на човек и психотерапевт, за да разкаже за личната отговорност и начините за изграждане на щастливи партньорски отношения. На зададен от публиката въпрос с какво е по-различна новата книга, авторката сподели: "С това, че е голяма, обемна – 815 страници и показва сегашната Мадлен"

В препълнената зала на отдел "Читалня", познатата и обичана от смолянчани психотерапевтка сподели с аудиторията своите размисли за пътя на физическото, емоционално и духовно израстване на човек, което води към оформянето му в осъзнат, здрав индивид. С чудесен пример от приказката "Грозното патенце" тя акцентира върху човешките качества на нас българите и как да преодолеем стереотипите по собственото си възприемане.

С много топлота и нескрит сантимент Мадлен Алгафари разказа за връзката си с Родопите и традиционните й работни гостувания, свързани с провеждане на психо-семинари и тренинги. Публиката научи и за отколешната нишка, която я държи здраво свързана с библиотеката – първото й работно място.

На поставените от аудиторията въпроси, авторката отговори интригуващо и задълбочено, а преди да даде автографи на многобройните си почитатели, завърши срещата с думите: "Всеки и всичко в нашия живот ни учи как да израстваме и как да бъдем проводници на доброто. Бъдете посланици на доброта, предавайте я нататък, за да се променя голямото цяло, от което всички сме част…и да заживеем щастливо".