От Областната дирекция на МВР напомнят на всички водачи, че на 17 април /сряда/ ще се проведе акция спрямо неправилно паркиралите водачи на МПС на територията на гр.Пазарджик.

Целта е не просто да бъдат санкционирани нарушителите, а да се подобри трафикът в града, да се освободят тротоари и зелени площи от паркирали автомобили и да се намали рискът от възникване на пътни инциденти.

Поради тази причина денят за провеждане на акцията се оповестява предварително с цел да се насочи вниманието  на водачите да спазват правилата за паркиране. Акцията  е съвместна между представители на общинската администрация, сектор "Пътна полиция" и РУ-Пазарджик.

Два дни по-рано кметът на града Петър Куленски анонсира акцията в личния си профил във "Фейсбук" с думите:

"Проблемът с неправилното паркиране от много години е болна тема и трън в очите на жителите на Пазарджик. Това пречи на свободното придвижване на хора и автомобили, често и на безопасното преминаване на пешеходците, уврежда уличната инфраструктура.

Ето защо от 17 април започва акция заедно с ОДМВР - Пазарджик срещу неправилното паркиране, която си поставя за цел да освободи трафика, тротоари и зелени площи от неправилно паркирали автомобили и да намали риска от пътни инциденти.

Ще се проведат активни проверки както в централната градска част, така и в жилищните райони. Ще бъдат санкционирани нарушения като паркиране на места, които създават опасност или пречка за движение, блокират пътни знаци или затрудняват достъпа до обществени и частни пространства. Осигуряването на по-безопасни и достъпни улици за всички граждани е приоритет, който искам да следваме стриктно и навсякъде.

Предварително оповестяваме акцията, за да може да се насочи вниманието на водачите към ясно спазване правилата за паркиране!"