Щастлив съм, че успяхме да приключим с тази дълга процедура, защото за този казус знам от години. След като се уверих в сериозните намерения на общината – в рамките на имота да бъде създаден парк, да се изгради параклис, детски площадки и съоръжения, прецених че това е едно добро решение за жителите и гостите на града“. Това каза в Приморско министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който присъства на официалната церемония по безвъзмездно прехвърляне правото на собственост върху имоти – частна държавна собственост на община Приморско

Стоянов изрази увереност, че с реализирането на проекта морският град ще се утвърди като предпочитано и бързо развиващо се населено място, в конкуренция с другите черноморски общини. 

В присъствието на проф. Мария Нейкова, областен управител на Бургас, кметът на общината Иван Гайков благодари сърдечно на министър Калин Стоянов за активната помощ и усилие да доведе процедурата докрай. Като знак на признателност той връчи на вътрешния министър плакет с герба на града и увери, че имотът ще бъде използван целесъобразно.

"Днес реализираме една мечта на жителите на Приморско, благодарение на Министерството на вътрешните работи и останалите институции“, подчерта и областният управител на Бургас Мария Нейкова. Тя изрази надежда, че проектът за построяването на парк ще се реализира в кратки срокове.