Публична тайна е, че в подобни нощни заведения се употребяват и разпространяват наркотици, съобщиха на нарочен брифинг от ръководството на ОДМВР относно полицейската проверка в пловдивска дискотека на 6 май през нощта, предаде репортер на "Фокус".

Ето какво обяви Васил Костадинов, шефът на полицията в Пловдив:

"Установени са 14 непълнолетни лица, които са били с декларация за придружител. В две от лицата в заведението са открити наркотични вещества. В едно от сепаретата е намерено прахообразно вещество. Образувани са три производства по случая."

"Начинът на определяне на операцията се определят от нейния ръководител. На изцяло негова субективна оценка на базата на обективни данни, които е имал."

"На едно от момичета от персонала са й сложени белезници, защото се е опитала да скъса протокол, изготвен по съответния ред от полицай. С този протокол се изземва наркотичното вещество от задържаното лице. "

"В тези заведения се пуши масово трева, присъстват и непълнолетни лица. За съжаление ние не сме получавали сигнали от персонала на заведението за такива нарушения. Заради това подходът на тази специализирана операция беше такъв. В зависимост от обема и капацитета на заведението се предприема различна тактика."

Вижте повече във видеото!