Областната дирекция на министерството на вътрешните работи Пловдив набира служители, предаде репортер на Агенция "Фокус".  Обявените свободни позиции са за старши полицай и младши автоконтрольор. Обявеното възнаграждение е от 1333 до 1351 лева, а отпускът - от 30 до 40 дни.

Ето и подробности за самата обява:

I. Със заповед на главния секретар на МВР е обявен конкурс за назначаване на държавна служба в Областна дирекция на МВР - Пловдив за вакантни младши изпълнителски длъжности, за които се изисква задължителна първоначална професионална подготовка, както следва: 

1. полицай – старши полицай – 31 (тридесет и една) вакантни длъжности;

2. младши автоконтрольор ІІ – І степен – 9 (девет) вакантни длъжности.

ІІ.Кандидатите за участие в конкурса трябва да са дееспособни физически лица, които отговарят на следните изисквания:

1. Да имат само българско гражданство;

2. Да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията;

3. Да не са привлечени като обвиняеми или да не са подсъдими за умишлено престъпление от общ характер;

4. Специфични изисквания:

4.1. Да не са навършили 41 (четиридесет и една) години към датата на обявяване на конкурса (изискването не се прилага за кандидатите, които са бивши държавни служители на МВР, заемали длъжности по ЗМВР, или настоящи служители в МВР);

4.2. Да имат завършено средно образование;

4.3. Да притежават свидетелство за управление на МПС – за кандидатите за длъжността "младши автоконтрольор ІІ – І степен“;

4.4. Да отговарят на минималните изисквания за физическа годност, определени съгласно специализираната методика за изследване на физическата годност на кандидатите за назначаване на държавна служба в МВР, съгласно приложение № 2 от Наредба № 8121з-344 от 25 юли 2014 г. за назначаване на държавна служба в Министерството на вътрешните работи;

4.5. Да отговарят на минималните изисквания за психологична пригодност, определени съгласно специализираната методика за психологично изследване на кандидатите за назначаване на държавна служба в МВР, съгласно приложение № 3 от Наредба № 8121з-344 от 25 юли 2014 г. за назначаване на държавна служба в Министерството на вътрешните работи;

5. Да отговарят на медицинските изисквания за работа в МВР, съгласно Наредба № 8121з-345 от 25 юли 2014 г. за определяне на медицинските изисквания за работа в Министерството на вътрешните работи.

ІІІ. Необходими документи и срок за подаването им:

1. В 15 (петнадесет) дневен срок, считано от деня следващ публикуването на обявлението по реда на чл. 156, ал. 6 от Закона за Министерството на вътрешните работи, кандидатите могат да подадат заявление за участие в конкурса (съгласно приложение № 4 от Наредба № 8121з-344 от 25 юли 2014 г.) и да приложат следните документи:

1.1. Нотариално заверено копие на диплома за завършено в Република България средно образование – ако не е вписана в регистрите по чл. 141, ал. 3 от Закона за предучилищното и училищното образование. При издадена диплома за завършено средно образование от чуждестранно учебно заведение – нотариално заверено копие на удостоверение за признато образование;

1.2. Други документи, съобразно обявените изисквания на конкурса.

2. Документите за участие в конкурса се подават в сектор "Човешки ресурси" при Областна дирекция на МВР – Пловдив, адрес: гр. Пловдив, ул. "Княз Богориди" № 7. При подаването на документите личната карта се представя за сверяване.

3. Не се приемат документи, подадени след срока по т. ІІІ.1.

4. В срока за подаване на документите за конкурса, кандидатите се явяват пред експертната лекарска комисия за медицинско освидетелстване, съгласно Наредба № 8121з-345 от 25 юли 2014 г. Медицинското освидетелстване може да се извърши в 3-дневен срок от крайната дата за подаване на документи – за кандидати, подали документи в последните три дни от срока или когато е необходимо да се назначат допълнителни медицински прегледи и изследвания.

В същия срок експертната лекарска комисия да изпрати по служебен ред медицинските свидетелства на кандидатите в сектор "Човешки ресурси" към отдел "Административен" при Областна дирекция на МВР – Пловдив.

5. След изтичане на крайния срок за подаване на документите, сектор "Човешки ресурси" при Областна дирекция на МВР – Пловдив, да изпрати обобщена справка за набраните кандидати до дирекция "Човешки ресурси“ – МВР, Института по психология – МВР и ЦБПС при Академията на МВР – за проверка валидността на резултати и заключения по чл. 3а (Наредба № 8121з-344 от 25 юли 2014 г.) от изследвания при предходни конкурси.

6. В заявлението по т. ІІІ.1 кандидатът посочва длъжността и структурата, за която кандидатства, като в конкурса се допуска участие само за една длъжност.

Срок за приемане на документи - всеки работен ден от 24.09.2022 г. до 10.10.2022 г. включително, за времето от 9.00 ч. до 11.00 ч. и от 14.00 ч. до 16.00 ч. Телефон за допълнителна информация и справки 032/932 286, 032/932 293.