close
ЗАРЕЖДАНЕ...
Всички
Благоевград
Бургас
Варна
Велико Търново
Видин
Враца
Габрово
Добрич
Кърджали
Кюстендил
Ловеч
Монтана
Пазарджик
Перник
Плевен
Пловдив
Разград
Русе
Силистра
Сливен
Смолян
София
Стара Загора
Търговище
Хасково
Шумен
Ямбол
МВР Пловдив набира служители
11:50 / 05.10.2022
402
©
Областната дирекция на министерството на вътрешните работи Пловдив набира служители, предаде репортер на Агенция "Фокус".  Обявените свободни позиции са за старши полицай и младши автоконтрольор. Обявеното възнаграждение е от 1333 до 1351 лева, а отпускът - от 30 до 40 дни.

Ето и подробности за самата обява:

I. Със заповед на главния секретар на МВР е обявен конкурс за назначаване на държавна служба в Областна дирекция на МВР - Пловдив за вакантни младши изпълнителски длъжности, за които се изисква задължителна първоначална професионална подготовка, както следва: 

1. полицай – старши полицай – 31 (тридесет и една) вакантни длъжности;

2. младши автоконтрольор ІІ – І степен – 9 (девет) вакантни длъжности.

ІІ.Кандидатите за участие в конкурса трябва да са дееспособни физически лица, които отговарят на следните изисквания:

1. Да имат само българско гражданство;

2. Да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията;

3. Да не са привлечени като обвиняеми или да не са подсъдими за умишлено престъпление от общ характер;

4. Специфични изисквания:

4.1. Да не са навършили 41 (четиридесет и една) години към датата на обявяване на конкурса (изискването не се прилага за кандидатите, които са бивши държавни служители на МВР, заемали длъжности по ЗМВР, или настоящи служители в МВР);

4.2. Да имат завършено средно образование;

4.3. Да притежават свидетелство за управление на МПС – за кандидатите за длъжността "младши автоконтрольор ІІ – І степен“;

4.4. Да отговарят на минималните изисквания за физическа годност, определени съгласно специализираната методика за изследване на физическата годност на кандидатите за назначаване на държавна служба в МВР, съгласно приложение № 2 от Наредба № 8121з-344 от 25 юли 2014 г. за назначаване на държавна служба в Министерството на вътрешните работи;

4.5. Да отговарят на минималните изисквания за психологична пригодност, определени съгласно специализираната методика за психологично изследване на кандидатите за назначаване на държавна служба в МВР, съгласно приложение № 3 от Наредба № 8121з-344 от 25 юли 2014 г. за назначаване на държавна служба в Министерството на вътрешните работи;

5. Да отговарят на медицинските изисквания за работа в МВР, съгласно Наредба № 8121з-345 от 25 юли 2014 г. за определяне на медицинските изисквания за работа в Министерството на вътрешните работи.

ІІІ. Необходими документи и срок за подаването им:

1. В 15 (петнадесет) дневен срок, считано от деня следващ публикуването на обявлението по реда на чл. 156, ал. 6 от Закона за Министерството на вътрешните работи, кандидатите могат да подадат заявление за участие в конкурса (съгласно приложение № 4 от Наредба № 8121з-344 от 25 юли 2014 г.) и да приложат следните документи:

1.1. Нотариално заверено копие на диплома за завършено в Република България средно образование – ако не е вписана в регистрите по чл. 141, ал. 3 от Закона за предучилищното и училищното образование. При издадена диплома за завършено средно образование от чуждестранно учебно заведение – нотариално заверено копие на удостоверение за признато образование;

1.2. Други документи, съобразно обявените изисквания на конкурса.

2. Документите за участие в конкурса се подават в сектор "Човешки ресурси" при Областна дирекция на МВР – Пловдив, адрес: гр. Пловдив, ул. "Княз Богориди" № 7. При подаването на документите личната карта се представя за сверяване.

3. Не се приемат документи, подадени след срока по т. ІІІ.1.

4. В срока за подаване на документите за конкурса, кандидатите се явяват пред експертната лекарска комисия за медицинско освидетелстване, съгласно Наредба № 8121з-345 от 25 юли 2014 г. Медицинското освидетелстване може да се извърши в 3-дневен срок от крайната дата за подаване на документи – за кандидати, подали документи в последните три дни от срока или когато е необходимо да се назначат допълнителни медицински прегледи и изследвания.

В същия срок експертната лекарска комисия да изпрати по служебен ред медицинските свидетелства на кандидатите в сектор "Човешки ресурси" към отдел "Административен" при Областна дирекция на МВР – Пловдив.

5. След изтичане на крайния срок за подаване на документите, сектор "Човешки ресурси" при Областна дирекция на МВР – Пловдив, да изпрати обобщена справка за набраните кандидати до дирекция "Човешки ресурси“ – МВР, Института по психология – МВР и ЦБПС при Академията на МВР – за проверка валидността на резултати и заключения по чл. 3а (Наредба № 8121з-344 от 25 юли 2014 г.) от изследвания при предходни конкурси.

6. В заявлението по т. ІІІ.1 кандидатът посочва длъжността и структурата, за която кандидатства, като в конкурса се допуска участие само за една длъжност.

Срок за приемане на документи - всеки работен ден от 24.09.2022 г. до 10.10.2022 г. включително, за времето от 9.00 ч. до 11.00 ч. и от 14.00 ч. до 16.00 ч. Телефон за допълнителна информация и справки 032/932 286, 032/932 293.
Следете всички новини на агенция "Фокус" и чрез:
facebook
Google Новини
Всичко важно от ефира на радио "Фокус" слушайте и в нашите подкасти в:
Spotify
Google Podcasts
Soundcloud
Зареждане! Моля, изчакайте ...

ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Преговори за съставяне на правителство 2022 г.
Световно първенство по футбол 2022 година
Мигрантски натиск към България
Войната в Украйна
Прехвърляне на имоти в кв. "Гладно поле"
назад 1 2 3 4 5 напред
Виж още

Анкета
Ще успеят ли партиите да съставят правителство?
Не
Да
Не мога да преценя
Все ми е тая

Част от
НОВИНИ
ЗА НАС

За контакти:

тел.: 0882 801 801

focus@focus-news.net

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0885 39 39 42

sales@focus-news.net
©2000 - 2022 Медия груп 24 ООД. focus-news.net - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от focus-news.net, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в focus-news.net е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.