В Пловдив започна пролетната национална среща на студентите по медицина в България. Домакини на най-мащабното събитие на студентите по медицина от всички медицински университети в страната ще бъдат Асоциацията на студентите медици – Пловдив, съвместно с Медицински университет – Пловдив. 

В програмата е заложена лекция на тема "Фетална медицина. Моят опит“ на световноизвестния професор д-р Кипрос Николаидес, който е пионер в една млада, но много важна специалност в медицината – феталната медицина. Като гост-лектор ще се включи и доцент д-р Петя Чавеева, наследник на професор Николаидес и един от малцината вътреутробни хирурзи в България. 

По време на тридневната среща 370 студенти по медицина от цялата страна ще имат възможността да се възползват от модерната технологична база на Медицински университет – Пловдив, като посетят разнообразни практически обучения, ръководени от изявени специалисти в различни медицински специалности.

Асоциацията на студентите медици – Пловдив, подкрепяна от академичното ръководство на Медицински университет – Пловдив, работи неуморно за изграждане на приятелска атмосфера в медицинските среди, където приемствеността между лекарите е не само идеал, а реалност.