На тържествена церемония в зала "С.И.Л.А.“ на 7-ми декември Медицинският факултет на МУ - Пловдив ще дипломира 358 магистър-лекари. 146 от тях се обучават на български език, а 212 – на английски. Чуждестранни студенти от 16 държави, сред които Великобритания, Германия, Италия, Ирландия, Гърция, Израел, Норвегия и Сейшели, ще присъстват на промоцията на 73-ия випуск на факултета.

С отличен успех над 5.50 от следването и държавните изпити са 38 дипломанти, на които ще бъдат връчени грамоти, плакети и стетоскопи. Първенец на випуска е Константин Анастасов Баталов. Той е тазгодишният носител на наградата за пълно отличие "Златен Хипократ“ и ще поднесе приветствие от името на завършващите.

Шестима от чуждестранните дипломанти, обучаващи се на английски, завършат с отличен успех от следването и държавните изпити. След тях с най-висок успех е Зейн Ул Абдийн Амин, който ще произнесе слово от името на чуждестранните студенти. Един от отличниците сред чуждестранните абсолвенти е учил на български език.

Средният успех от следването на випуска е много добър 4.71, а от държавните изпити – много добър 4.93.

Честта да прочетат Хипократовата клетва на български и английски се пада на Лилия Ценкова и Аристидис Велисаридис, които завършват втори по успех.