Международният младежки център-Стара Загора организира Национална конференция на тема “Перспективи пред развитието на младежките политики и институционализирането на младежките центрове в България“, предаде репортер на "Фокус". Събитието ще се проведе от 8 до 11 април 2024 година в хотел "Верея“.

Организира се по проект BGLD – 1.003.0003 "Международен младежки център Стара Загора – мисли локално, действай глобално“. Финансирането е от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство по Програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“.

Международен младежки център-Стара Загора се заема със смелата задача да бъде домакин на Националната конференция на тема “Перспективи пред развитието на младежките политики и институционализирането на младежките центрове в България“. Целта е с провеждането на форума да се потърсят отговори на всички предизвикателства пред младежката работа и политики. С участието на всички заинтересовани страни се цели да бъдат очертани конкретни стъпки и предложения за полагане основите на институционализацията на младежките центровете в България.

Националната конференцията ще даде перспективи на младежката политика на национално и на местно ниво, важен приоритет, който младите хора на България заслужават. За тази цел е необходимо ангажиране на всички заинтересовани страни в лицето на съответните министерства, национални институции, местни власти и др. за създаването на механизъм за институционализирането на тези вече доказано добре работещи структури за младежка работа.

По време на конференцията ще бъде проведена панелна дискусия за младежките политики на местно ниво и младежкото участие, в която ще се включат заместник-кметове и ръководители на досегашните проекти за младежки центрове, изградени и функциониращи по програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“.

В рамките на форума ще бъде представена и Националната мрежа на младежките центрове в България, както и добри практики от младежката работа в страната.

Проектът “Международен младежки център – мисли локално, действай глобално!“ се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 956 635 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е разширяване на териториалния обхват на Младежкия център и увеличаване на многообразието от дейности, насочени към подкрепа за личностното развитие на младите хора.

Програмният оператор на Програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи" не носи отговорност за съдържанието на публикацията и за начина, по който може да бъде използвана информация в нея.

www.eeagrants.bg

https://bg-bg.facebook.com/InternationalYouthCenterStaraZagora/