Болницата ни няма Инфекциозно отделение, затова детето е пренасочено към друго лечебно заведение. Това каза за Агенция "Фокус" пиарът на МБАЛ "Тракия" Румяна Димчева във връзка със случая на детето, което е получило гърч в неделя, след като е било пренасочено от лечебното отделение към Инфекциозната клиника, където е настанено към момента. Тя обясни, че без да има поставена диагноза няма как детето да бъде настанено в тяхното Отделение по Педиатрия, тъй като ще се смесят потоците с пациенти.

По думите на Румяна Димчева преди минути е приключила срещата на ръководството и лекарите, в която са обсъдили подробности по случая. Тяхното мнение е, че майката е била под афект и в следствие на притеснението си е обвинила специалистите. 

"На 22 януари към 12:00 ч. е прегледано дете на 1г. 7 м. възраст в Спешно приемно отделение на МБАЛ "Тракия“ по повод на фебрилитет над 39 С, гърч и ентероколитни прояви. Осъществен е преглед от специалист с оценка състоянието на детето и приложено антипиретично, антиконвулсивно и противоедемно лечение. След овладяване на спешното състояние, детето е транспортирано с реанимобил на болница "Тракия“ и екип от лекар и медицинска сестра до клиника по инфекциозни болести на УМБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович“АД за продължаване на лечебнодиагностичния процес. Родителите са информирани от дежурния екип за състоянието на пациента и необходимостта от хоспитализация", каза пиарът на лечебното заведение Румяна Димчева и бе категорична, че поведението на лекарите е съобразено с правилата за добра медицинска практика. 

Тя подчерта, че Болница "Тракия“ не разполага с инфекциозно отделение и няма как детето да бъде прието, затова е насочено към друго лечебно заведение. 

Рени АТАНАСОВА