Ръководството на МБАЛ “Света Анна - Варна" разпореди незабавна вътрешна проверка по случая с лекаря, който е преглеждал пациенти след употреба на алкохол. Това съобщиха за Радио "Фокус" - Варна от лечебното заведение. След проверка от полицията е било установено, че медикът е бил с 1,9 промила алкохол. 

От болницата допълват, че е установено нарушение на трудовата дисциплина, за което е бъде наложено адекватно административно наказание.

Установено е също, че няма отклонение във времето и реакцията на екипа или нарушение на медицинския протокол спрямо пациентката, тя вече е оперирана и е в добро състояние.

Предистория: 

Мъж, който завел съпругата си в Спешното отделение в болница "Св. Анна" във Варна твърди, че е получил грубо отношение от лекар. Мъжът разказва, че жена му е била със сериозна травма в областта на гърдите, което е довело до значителна загуба на кръв и според него се е наложило гръдният хирург да вземе спешни мерки, съобщава Нова телевизия.

Съпругът на пострадалата обаче се усъмнил в поведението на лекаря и че той е употребил алкохол и дори извикал полиция, за да проверят хирурга. След направена проба се установило, че медикът е с 1,9 промила алкохол.

"Когато се доближих до лекаря, усетих миризмата на алкохол. Обадих се на 112 и дойде екип. Полицаите си свършиха перфектно работата и го тестваха с дрегер. Пред органите на реда той започна да се оправдава, че не е пил много“, обясни Дамян Стоянов.

След около час пристигнал и директорът на болницата, за да смени употребилия алкохол медик. Стоянов го попитал дали на лекаря ще бъде взета кръвна проба, получил отговор: "Ще преценя“.

От болницата заявиха, че незабавно е извършена вътрешна проверка по случая. Установено е нарушение на трудовата дисциплина и ще бъде наложено адекватно административно наказание.

"Нека директорът на болницата да обърне внимание. Разбрах, че този д-р Славов е завеждащ отделение "Гръдна хирургия“. Явно контролът на по-висшите нива е занижен. Да се обърне повече внимание, докторите да се проверяват за алкохол“, апелира Стоянов.