МБАЛ "Св.Екатерина" получи 50 чисто нови болнични легла по проект "Интелигентна медицина" (SMART MED) показаха днес на място кметът на общината Иво Димов и управителя на здравното заведение д-р Алдин Карагьозов, съобщиха от болницата. С новата придобивка е напълно обновена легловата база на нервно и вътрешно отделения. Леглата са съвременно медицинско оборудване с удобство за пациентите.

С това продължава процеса на модернизация на болничното заведение и подобряване условията за обслужване на пациентите. "За последната една година общинската ни болница показва завидни финансови резултати и обновяване. От болница със задължения и пред фалит преди дванадесет години, сега за първи път МБАЛ "Св.Екатерина" отчита печалба в размер на 45 000лв. за 2022г. И не само това за миналата година са разходвани 60 000 kWh електроенергия по-малко. Всичко това е в резултат на добри управленски решения, които управителя д-р Карагьозов показва.", каза Димов пред журналисти.Управителя на болницата д-р Карагьозов подчерта, че тези резултати са възможни благодарение на съвместната работа и подкрепа от страна на общината и в лицето на кмета Иво Димов. 

"Наред с модернизацията на болницата и подобряване на инфраструктурата, имаме и привлечени нови млади специализанти - пулмолог, невролог и очни болести. Привлекли сме и две новозавършили медицински сестри и една акушерка, с което увеличаваме и сестринския персонал. Това са млади хора, с желание за работа. На договори към болницата сме привлекли да работят и двама от най-добрите ортопеди в областта д-р Генов и д-р Петров. С всичко това се стремим да подобрим качеството на обслужване на пациентите.", сподели управителя на общинската болница д-р Алдин Карагьозов. 

 

С цел удобство на пациентите и оптимизацията на работа е подобрена значително и организацията при приема на болен. Нова регистратура поема пациентите още на входа, от където те са обслужвани и транспортирани до отделенията. На място ще се извършват и вземанията на кръв, които се обработват в болничната лаборатория. Лабораторията също е модернизирана с нова апаратура и оборудване по проекта Смарт Мед.  

Напълно обновено е и прилежащото дворно пространството на болницата с обособени тридесет и девет парко места и девет за инвалиди.   От южната страна, където е централния вход е направен нов паркинг за удобство на пациентите и са изградени две нови рампи за удобство на болни със специални изисквания и приемане на спешни пациенти. Рампите са със система с датчик против обледеняване при ниски температури.