Първата коронарна ангиография на пациент с исхемична болест на сърцето беше извършена в МБАЛ "Д-р Иван Селимински“-Сливен на 14 март 2023 г. Това стана възможно, след като болницата закупи модерен ангиограф, който е най-нова и съвременна разработка на световно известна фирма и има много големи възможности. Ангиографът извършва прецизни инвазивни изследвания на кръвоносните съдове.

С въвеждането на апаратурата Отделението по кардиология в болницата вече предлага  на всички жители на Сливен и областта висококачествено кардиологично  лечение и диагностика  в сферата на най-сериозните и животозастрашаващи заболявания – миокарден инфаркт, стенози на каротидните артерии, които са причина за инсулти, както и лечение на стенози и запушвания на артерии на долните крайници, които са свързани с ампутация и инвалидизация на пациентите.

 В интензивния коронарен сектор на кардиологичното отделение са разположени шест стационарни легла, които също оборудвани с всички удобства за пациентите и нужди за лечението, както и система за дистанционно наблюдение на тежко болни пациенти.

Отделението разполага и с модерна техника за функционална диагностика - четири ехокардиографски апарата с  трансезофагеална ехокардиография и възможност да провеждане на стрес-тестове.

С модерния апарат работят двама инвазивни кардиолози с дългогодишен опит в своята сфера. Това са д-р И. Самра и д-р Игор Коцевски. Двамата са категорични, че апаратурата е най-добрата в региона и дава нови възможности за спасяване на човешки животи.