Местността "Скалите“ в близост до село Белцов се оказа сборен пункт за любителите на риболова от община Ценово, която е една от съставните общини на област Русе. В състезанието участваха 22 въдичари от долното поречие на Янтра, съобщиха организаторите. Своите умения да примамват и ловят рибите показаха и представители от Свищов.

"Риболовното състезание вече се превърна в традиция. На брега на реката си дават среща малки и големи риболовци. И за участниците, и за публиката ловенето на риба се превръща в истински празник“, сподели кметът на населеното място Боряна Георгиева.

Тазгодишното издание на състезанието се проведе при по-екстремни условия. Нивото на реката се беше покачило значително , заради падналите валежи през последните дни. Водата беше мътна и с голяма сила на течението. Допълнителните предизвикателства в продължение на няколко часа подложиха на изпитание уменията на риболовците. Независимо от неочакваните трудности въдиците на някои от участниците се огънаха под тежината на рибите. С най-добър улов състезанието приключи Николай Петров.

Един от най-младите риболовци – Николай Миланов застана на второ място, а на трета позиция остана Емил Миланов. Организаторите се бяха погрижили да осигурят поощрителни награди за всички участници.

Гости на риболовния празник бяха кметът на община Ценово д-р Петър Петров и председателят на Общинския съвет Георги Георгиев.