На 27 април Благоевград събира любители на колоезденето във велошествие под надслов "Благоевград на две колела“. Старт на близо 9 километровата обиколка ще бъде даден точно в 10:00 часа на пл. "Георги Измирлиев“. Това съобщиха от Общината.

Танцово музикална програма, подготвена от творчески състави в Благоевград, ще се погрижи за настроението на участниците и гостите на пл. "Г. Измирлиев“. Томбола с изненади ще очаква участниците във веломаратона след финала.

Регистрацията за участие в маратона е от 08:30 до 09:50 часа пред зала "22 Септември“, където всеки ще получи и индивидуален стартов номер.

Участниците трябва да са с личния си велосипед и предпазни средства. Колоездачите под 12-годишна възраст задължително трябва да са с придружител. Специализиран патрул на КАТ ще се грижи за сигурността по време на проявата.

Събитието "Благоевград на две колела“ е организирано от Община Благоевград, със съдействието на Art stage and fest и специалната подкрепа на "Декатлон“, която осигурява голямата награда – нов велосипед, както и многобройните изненади за томболата.