Имаме един изключително работещ парламент - за последните 4 мандата той е поне 4 пъти по-ефективен. В същото време той не може да състави кабинет – много забавна ситуация. Това каза по време на пресконференция в Бургас народният представител от ГЕРБ–СДС Любен Дилов, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Ако този парламент продължи да работи със същите темпове, му трябват може би около 2 месеца, за да изпълни почти максимално програмата си, която би следвало да е за цял мандат. Надяваме се да се намери вариант, по който работата му да бъде удължена. С мандат на ДБ това щеше да се случи много лесно, а с мандат на г-жа Нинова, не знаем дали ще е много ефективно. Стискаме ѝ палци", посочи той. 

По думите му парламентът е щял много по-лесно да намери формула за управление без участието на ПП. "Имам чувството, че, ако утре ГЕРБ изчезне, те ще се разпаднат на секундата. Другите партии успяват да формулират някаква програма, която да дава смисъл на техните законодателни усилия", добави той.

Според него да се даде мандата на една от двете антиатлантически партии е странно, при положение че парламентът има атлантическо мнозинство.

По време на пресконференцията присъстваха и още трима народни представители - Жечо Станков, Галя Желязкова и Андрей Рунчев, които коментираха някои от значимите за Бургас и региона теми. 

Андрей Рунчев посочи, че зала "Арена Бургас" трябва да отвори врати до 20 февруари, а Северният обход на града - от началото на лятото.