Дългоочакваната и много обичана от децата Лятна работилница за въображение в Добрич вече е открита, предаде репортер на "Фокус". С много нетърпение малчугани прекрачиха прага на Художествената галерия, за да се потопят в света на изобразителното изкуство. Те бяха приветствани от целия екип на галерията, а на празника им дойде и кметът Йордан Йорданов.

Той приветства децата и дори за кратко се включи в творческия процес. Малките художници споделиха своите мечти, разностранни и забавни. Йордан Йорданов също им довери три свои детски мечти - да стане дипломат, космонавт и пилот и им пожела да сбъдват щастливо своите мечти, а лятото им да е забавно и вълнуващо. Галеристите пък споделиха, че за тях е сбъдната мечта много деца да посещават Работилницата за въображение и това им носи щастие.

От години Работилница за въображение е своеобразно място за среща с изкуството и пространство, в което децата изразяват себе си, свободно, със средствата на изобразителното изкуство. Предстоят много интересни дни, в които децата ще рисуват, апликират, моделират, ще правят колажи, ще научат за някои български художници и много ще се забавляват. Арт ателието ще посреща малките художници в делничните дни от 10:30 до 11:30 ч. Най-малките ентусиасти трябва да са с придружител. Материалите се осигуряват от галерията. 

Работилницата за въображение има свой Фейсбук профил, където може да се проследи творческия процес. Традиционно лятното издание на арт ателието ще завърши с изложба през август с най-интересното, сътворено от децата.

Жулиета НИКОЛОВА