Lumina Park удължава първия си сезон в София до 17 март, научи Sofia24.bg. На 10 март паркът ще отбележи края на първия си сезон у нас с концерти на Мила Робърт, победителката от Гласът на България – Ния, както и Никола и Иво от инди бандата Cool Den. Вече десетки хиляди софиянци посетиха първия у нас Lumina Park, който ще продължи да осветява града ни още една седмица.

Една от изненадите на сезона ще бъде концерт под звездите с три музикални сцени, разположени в някои от най-магичните кътчета в Ботаническата градина на БАН, където на площ от почти 2 километра се е разположил парка в последните пет месеца. Няколко млади алтернативни изпълнители ще изгреят заедно с милионите светлини – забележителната Мила Робърт ще изпълни най-новите си хитове и ще направи вечерта по-танцувална. 

Гостите ще могат да чуят и запомнящият се глас на победителката в петия сезон на Гласът на България – Ния, която излиза на сцената с китариста Явор за два сета – от 19 и от 21 часа. Никола и Иво от група Cool Den и лупъра Ставри идват, за да спретнат истинско шоу и да разходят посетителите на парка през Al Green, Prince, Justin Timberlake, Sean Paul и авторската музика на Cool Den. Концертът ще продължи от 19 до 21:45 ч., а специално за него, паркът ще работи с удължено работно време – до 23 часа.

Като една от най-светлите зимни атракции в София, Lumina Park не забравя да подкрепи и важни каузи – няколко дни преди затварянето си, светлините му ще угаснат за една минута, но само за да се включат в глобалното послание на WWF за Деня на Земята. Целият парк се захранва от LED осветление, използващо най-съвременна енергийно ефективна технология, а консумацията му се равнява на едно стандартно домакинство.

Към инициативите си, Lumina Park прибавя и локална кауза, която ще подкрепя до края на сезона – социалното предприятие Оле Мале на Фондация "Майко Мила“, което помага на майки на деца с увреждания да работят от дома си и да се издържат сами. 

Всеки посетител може да се присъедини към каузата, като закупи картичка от Lumina Park и пощенска марка, които ще се предлагат на касите. Картичките ще могат да бъдат пускани в специалната за целта пощенска кутия, от която всяка седмица те ще бъдат събирани и изпращани с Български пощи до цялата страна. Дарението, което организацията ще направи ще бъде акумулирано от 50% от приходите от всички пощенски картички. По случай 1 март, паркът предлага и от мартениците, изработени в мрежата на Оле Мале, като с това допълнително ще подкрепи инициативата.

Една от основните ценности на Lumina Park е да помага и подкрепя локални каузи в градовете, където отваря парковете си. Затова всяка година избира местни благотворителни организации и ги подкрепя с част от приходите си. За последните два сезона (2020-2021 и 2021-2022 г.), Lumina Park е дарил над 120 000 лева на различни каузи от парковете в Полша, Унгария, Чехия и Литва.

В последните 2 седмици паркът ще работи без почивен ден от 18:30 – веднага след залеза на слънцето, до 22 часа. Билетите за парка до края на сезона ще бъдат с 20% отстъпка от цената за всички категории. Отварянето на парка може да бъде повлияно от метеорологичните условия.