Голям проблем отвори дъжда във Варна. На много улици, дори на такива ремонтирани преди половин година, се образуваха локви, които скриха маркировката за Синя зона, видя репортер на Varna24.bg. Така хората не виждат линиите и паркират както пожелаят, често дори върху жълта маркировка, която обозначава, че там спирането на коли е забранено.

Това обаче може да им донесе я глоба, я изкривена чистачка, примерно, от изнервени варненци, пред чийто гараж, заради който е начертана жълтата линия, са спрели.

Проблемът с качеството на новоремонтираните улици обаче няма да бъде решено. Това отговори на въпрос на Varna24.bg заместник-кметът Пламен Китипов, като поясни, че в договорите за авторски и инвеститорски контрол не са заложени измерими критерии за качество, което възпрепятства санкционирането на изпълнителите за констатирани нередности. Той беше категоричен, че настоящото ръководство на общината е завишило инвеститорския контрол и няма да  приеме нито един обект, по който има забележки. Същевременно в новите проекти ще се залагат нови, по-високи критерии и реалистични графици за изпълнение. Ще се изготвят ежеседмични доклади и ще се протоколират всички установени проблеми, допълни още зам.-кметът Пламен Китипов.