Локализиран е пожарът край Казанлък, предаде кореспондентът на Радио "Фокус"-Стара Загора. Военнослужещите вече са се прибрали от мястото и са в своите поделения. Два екипа на пожарната и три екипа на Горското стопанство – Казанлък са дежурили цяла нощ, за да следят огънят да не се запали отново.

По последна информация, пожарът е обхванал площ от около 6800 декара. Днес ще бъдат направени допълнителни обходи, за да се уточнят щетите. Екипите ще останат на място в готовност за реакция при ново възпламеняване, тъй като днес се очакват много високи температури.

Движението по път I-6 Казанлък-Мъглиж, при разклона за с. Черганово, вече е възстановено.

"Фокус" припомня, че в следобедните часове на вчерашния ден огънят обърна посоката си заради вятъра и пое на запад към Казанлък. Още в първата нощ е имало опасност пожарът да обхване складове с оръжейна продукция на военния завод "Арсенал“ край Мъглиж, но пожарникарите са успели да спрат разпространението на огъня в тази посока.

Над 100 военнослужещи още от началото на инцидента бяха в планината, за да гасят пожара в боровата гора ръчно. Освен тях и пожарникарите, в гасенето се включиха горски и доброволци.

Рени АТАНАСОВА