Престижна награда от национален конкурс получи екипът на Дневния център за деца с увреждания в Свищов. Социалната институция се включи в състезанието "Логопед на годината 2023“, предаде кореспондент на "Фокус“.

Специалистите от Свищов са класирани на трето място в категория "Организация“.

"Мисията на наградите е да бъдат отражение и признание за положения труд, себеотдаване и развитие на логопедите като специалисти, както и на приноса им в развитието на професията. Целта на призовете е да подчертаят необходимостта от постоянно проследяване на езиково – говорното развитие на децата и грижата за пациентите от всички възрасти, включително терапията и възстановяването на клинично значимите пациенти“, обясняват организаторите на проявата.

В първото издание на конкурса са постъпили над 1000 номинации, като в категорията "организация“ допуснатите участници са най-много – 18 доказани практики от цяла България, сред които и екипът на Дневния център в Свищов.

"Самата номинация е голямо признание, а класирането сред първите три най-добри в категорията е истинско постижение. Години наред споделяме опита и ползите от работата на различни специалисти в добре синхронизиран мултидисциплинарен екип. Именно така организирана терапията с децата и подкрепата на семействата, дава най-добри резултати. Категорията "Организация“ в конкурса е именно нашата силна страна – логопеди, рехабилитатори, социални работници, психолози и родители заедно и с обща визия за всяко конкретно дете“, сподели директорът на Центъра Теменужка Тодорова.

Номинацията, разказва още тя, е направена от родител, на дете, с което екипът работи.