По повод днешното решение на Окръжния съд в Пловдив по делото "Пълдин туринвест" АД. Това коментар направи Иван Петков - градски лидер на БСП и избран за народен представител от Пловдив - град: 

"Уважаеми съграждани, днес е тъжен ден за всички нас! Лицето Георги Гергов победи немощната общинска администрация в съда при битката ни срещу опитите за еднолично овладяване на Панаира. 

Това е същият съд, който преди няколко месеца скандално отказваше да разгледа дело срещу лицето Георги Гергов с абсурдни аргументи, основани на приказки за японски селяни! Звучи като шега, но това е действителността, за жалост!

В тази връзка искам да напомня, че е учебникарско правило, че добрият съдия първо слага фактите на сърцето си, след което решава така, че по казуса да има справедливост. Справедливото решение за пловдивчани е Панаирът да бъде на гражданите, а не да принадлежи на частни корпоративни интереси, било то и на лицето Георги Гергов. Какво ни разкрива, обаче, съдебното решение? Това е тъжната действителност, че в Общински съвет Пловдив в момента цари пълен хаос. Съдът не признава задължителната сила на Решенията на ОбС, тъй като се оказва, че мнозинството от общинските съветници коментират едно, а вземат решения за друго. И част от това мнозинство са продалите се на лицето Георги Гергов общински съветници, които претендират да са някаква алтернатива на нещо си.

Това е нивото на мнозинството, което управлява града ни. И тези хора чертаят бъдещото за нас и за нашите деца.

Битката обаче не е окончателно изгубена, решението подлежи на обжалване от кмета Здравко Димитров и ние разчитаме на справедливост.

Но трябва да си зададем и въпроса можем ли да разчитаме на съдебната власт да защитава нашите права!

Тепърва предстои да научим окончателния отговор!

Ние от БСП-Пловдив продължаваме да защитаваме интересите на гражданите и няма да се откажем от Панаира.