Наситена с инициативи пролетна ваканция е подготвил за местните гимназисти екипът на Младежкия център в Габрово. Предвидени са различни дейности, които ще донесат на младите хора забавления, възможности за запознанства, нови знания и личностно развитие.

Ваканцията ще започне в съботния 30 март със социална вечер. В залата на Младежкия център ще се играят настолни игри и ще се хапват пуканки на фона на хубава музика.

"В неделния ден – 31 март, за онези, които успешно се преборят със смяната на времето, сме замислили предизвикателство. Твърдо решени да се отличат в конкурса за плашила на музей "Етър“, младежките работници са организирали работилница за бостански плашила. Желаещите да участват са поканени с всички шантави приспособления за плашене на гарги, които се сетят да донесат“ – разкрива част от програмата управителят на Центъра Мартина Груева.

В същинските ваканционни дни – 1, 2 и 3 април, ще се проведат три семинара по проекта на Община Габрово Рlace Оut!. "Те са насочени към развитието на младите хора и тяхното по-активно участие в живота на града. Засягат теми като младежко застъпничество, общуване с институциите и силата на младежките организации. Участниците ще се научат как да осъществяват идеите си, да търсят съмишленици, къде да представят своите искания и предложения. Към всеки от семинарите сме предвидили и малка артработилница“, разказва Груева.

По думите и́ на 2 април членове на читателския клуб "Книжни червеи“ към Младежкия център ще гостуват на Детска градина "Мики Маус“. Там ентусиастите ще запознаят малките любители на приказки с творчеството на любимите си съвременни български детски автори.

Дните 3, 4 и 5 април ще минат под надслова – "Три дни – три изкуства“. Съвместно с арттерапевта Калин Петков младежите ще се занимават с фотография, хералдика и работа с глина, като през трите изкуства ще разберат повече за себе си и за силните си страни. Следобеда на 6 април организаторите са отредили на психологията и различни йога практики за справяне със стреса.

Всички събития са безплатни, но изискват предварителна регистрация. Насочени са към младежи от 14 до 22 години. Регистрационният формуляр е достъпен в сайта на Младежки център – Габрово, както и в страниците му в социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм.