От днес бургаското летище  е с нов летищен директор. Васил Атанасов заменя на поста Георги Чипилски, който се пенсионира, след като е отдал 19 години от кариерата си на Летище Бургас, последните 15 години от тях - като директор на летището.  

Васил Атанасов придобива ценен дългогодишен професионален опит в Летище Бургас, започвайки своя кариерен път на аеропорта през 2007 г. Натрупал е опит на различни позиции в оперативната дейност на Летище Бургас, като през последните 8 години заема позицията Началник отдел "Перонно обслужване и карго“. Той придобива дипломи за завършено висше образование от Университет "Дрексел“ във Филаделфия, САЩ – бакалавър на науките по бизнес администрация, както и от Стопанска академия "Д. А. Ценов“ в Свищов – магистър, финанси. Средното си образование завършва в НЕГ "Гьоте“ в Бургас.

"Ние сме много благодарни за качеството на дейностите, които Георги Чипилски установи със своя екип на Летище Бургас. Сбогуването му с екипа беше много вълнуващо за всички колеги и партньори, тъй като неговото лидерство и качество на работа бяха високо уважавани от всички! Той винаги ще остане част от нашето семейство на летището! Много се радваме, че най-силният кандидат за негов наследник е дългогодишен мениджър в Летище Бургас - Васил Атанасов! Това позволява продължение на качествената и отдадена работа, което постигнахме! Пожелаваме на Васил успех и късмет на новата му позиция!“, заяви главният изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД – д-р Франк Кванте.