За Ден на отворените врати обяви 30 май Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания в град Дебелец. Проявата е насочена към общопрактикуващите лекари и педиатри от Велико Търново и региона, но в нея могат да се включат и обикновени граждани, предаде кореспондент на "Фокус“.

Събитието цели да запознае специалистите с дейностите и услугите, преглагани от социалната институция /диагностика на психично, интелектуално и речево развитие; физикална терапия и рехабилитация на деца с увреждания и хронични заболявания; психологическа помощ и мотивация на родители за активно участие в грижата за деца с увреждания; логопедични занимания; консултиране и обучение на родители за провеждане на рехабилитация в домашни условия; мобилни услуги за обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания/. В Центъра в Дебелец работят педиатри, лекар специалист по "Физикална и рехабилитационна медицина“, кинезитерапевти, рехабиритатори, медицински сестри; психолози, логопеди, педагози и ерготерапевти.

Лечебното заведение ще очаква общопрактикуващите лекари и педиатрите от 10:00 до 14:00 часа. Повече информация можете да получите на тел. 0879/ 388 751.