Легендарният треньор по футбол Димитър Пенев, извел България до четвъртото място на Световното първенство в САЩ през 1994 година, гостува на кметът на столичния район "Изгрев", научи Sofia24.bg. Димитър Пенев от години живее именно в този район на София. 

Ето какво разказа районният кмет за срещата си със Стратега от Мировяне:

По повод тридесетата годишнина от историческия успех на българския национален отбор по футбол през 1994г. в САЩ, мои гости в районната администрация на “Изгрев" бяха легендарният треньор и дългогодишен жител на нашия район Димитър Пенев и отборът на 119 СУ “Акад. Михаил Арнаудов". 

Нашите момчета довечера ще срещнат на зеления терен футболния отбор на “Deutsche shule - Sofia", в приятелски мач по случай старта на Европейското първенство в Германия. Треньор номер едно на България получи поздравителен адрес от районната администрация за юбилея и признателността за незабравимите моменти от страна на младите футболисти.

Стратегът даде напътствия на нашия отбор и им разясни какво е нужно, за победа - отборна игра, приятелство, единство и много тренировки. Като кмет на “Изгрев", пожелах успех и поисках от момчетата безапелационна победа на терена, в която съм уверен.

“Изгрев" е уникално място в столицата, най-вече заради хората, които живеят в него. За мен е чест, да бъда кмет на района, в който съм роден, израснал и живея.