Свищов бе домакин на детски футболен турнир. Първото издание на "Купа НОВЕ" се проведе в крайдунавския град през уикенда, предаде кореспондент на "Фокус". В състезанието участваха деца набор 2014 година, а инициативата бе на Футболен клуб "НОВЕ", който е и основен организатор. Отборите, които мериха сили са ЛАТО–Свищов; ЛЕВСКИ–София; ЛУДОГОРЕЦ–Разград; V&R Academy–София; ЦСКА–София; АТЛЕТИК–Несебър; БЕРОЕ–Стара Загора и БОЛЯРЧЕТА–Велико Търново.

Футболните срещи преминаха доста динамично и бяха изпълнени с много емоции, а за определянето на индивидуалните награди бе учредена комисия в състав: Валери Николов – дългогодишен спортен деятел, понастоящем зам.-председател на Общински съвет Свищов; Анатоли Дончев – делегат на турнира, дългогодишен професионален съдия; и Ангел Ангелов – старши треньор на Футболен клуб ЛАТО.

Най-добър нападетел на състезанието стана Кристиян Йосифов от БЕРОЕ–Стара Загора; Най-добър защитник е Александър Иванов от ФК ЛАТО–Свищов; Призът Най-добър вратар получиха Александър Денчев и Христо Георгиев от ЦСКА – София; За най-полезен играч на Турнира бе определен Павлин Златков от ФК ЛЕВСКИ–София, а на футболиста Ивайло Костов от ФК ЛАТО–Свищов, бе присъдена индивидуална награда – тениска с автограф на състезателя на ПФК ЛУДОГОРЕЦ Кирил Десподов.

Наградите на трите отбора, класирали са на призовите места, бяха връчени от кмета на Свищов Генчо Генчев. На трето място се класира отборът на ЦСКА–София, на второ - БЕРОЕ–Стара Загора, а на първо ЛЕВСКИ–София. Отборът победител подари на Георги Илиев, като един от собствениците на ФК ЛАТО, тениска на ЛЕВСКИ в знак на признателност за чудесното домакинство.

Грамоти и медали за участие получиха всички участници в турнира.