Кюстендилският художник Евгени Серафимов представи картините си в Сандански. Това съобщиха за "Фокус“ от сдружение "Партньор“. Творбите са част от концептуалния проект на художника -  “Угар“. Евгени Серафимов е подкрепен от Национален фонд "Култура“ програма "Творчески стипендии“, в рамките на която създава поредица от авангардни творби, вдъхновени от земята. Творбите са изложени в Дом на културата, град Сандански, а изложбата е част от културната програма на "Есенни дни на изкуството – Сандански 2022“.

Картините са създадени в последните няколко месеца и представляват абстрактни композиции, носещи асоциации за различни земни структури, докосвани от човека и носещи послание за завръщане към корените, традициите в земеделието и сливане с природата. Многобройната публика на любители на изкуството и културата на град Сандански и гостите на града имаха възможност да се запознаят с кюстендилския автор и да поговорят за иновативния му подход в живописта и концепцията, вдъхновила творбите.

Традиционно, Евгени Серафимов и неговата школа "Новите майстори“, зарадваха хората на Сандански, създавайки и поредния си артистичен проект на една от стените в централната градска част. Стенописът "Какво искат да ни кажат децата?!“ доразвива концепцията на изложбата, добавяйки към нея един съвременен младежки щрих. Артистичният стенопис е с размери 2,50 – 9.00 метра. Изложбата "Угар“ ще бъде показана и пред кюстендилска публика през пролетта.

Венцеслав ИЛЧЕВ