Кюстендилски деца усвоиха игри от Швеция и Финландия. Това съобщи за Радио "Фокус“ – Кюстендил Веска Миланова, председател на сдружение "Партньори“. Инициативата е част от забавните и атрактивни вечери, подготвени от Община Кюстендил през летния период, проведени в лесопарк "Хисарлъка“.

"За нас бе удоволствие да се включим в инициативите на общината и да представим на кюстендилските деца две традиционни игри – Куб от Швеция и Молкки от Финландия, които усвоихме в рамките на нашите международни сътрудничества. Успяхме да се забавляваме, да смятаме, да развиваме стратегии и да се радваме на хубавото време в прекрасния ни парк "Хисарлъка.“  За нас бе изключително приятно да включим в игрите и родителите на децата, за да участват заедно и да споделят емоциите и удоволствието от съвместните занимания“, каза Веска Миланова.

По думите й за поредна седмица децата на Кюстендил са успели да намерят нови и интересни начини да се забавляват, да учат, спортуват и творят сред природата и да откриват, че има живот и извън монитора.

Венцеслав ИЛЧЕВ