Разнообразна програма се подготвя в Кюстендил по повод Международния ден на децата – Първи юни, съобщиха за "Фокус“ от отдел "Култура и духовно развитие“ към Община Кюстендил. В първия ден от месец юни децата ще имат възможност да се включат в множество активности, съсредоточени в парка пред Общински драматичен театър.

Организаторите на събитията, Община Кюстендил и Обединен детски комплекс, посочват, че много музика, спортни игри, танци, арт работилници и ателиета, театралната постановка "Феята от захарницата“, са само част от инициативите посветени на най-чакания детски празник в Кюстендил.

Началото на голямото детско парти ще е в 11.00 часа с анимация за най- малките и спортни игри с много награди. От 12.00 часа ще започне концерт на талантливата Крисия Тодорова, възпяла "Детската планета“.

Постановката на театралната школа към ОДК "Феята от захарницата“ е с начален час 13.30 часа, в залата на театъра, а от 17.00 часа ще се случи награждаването на лауреатите от Общинския конкурс за детско творчество "Кюстендил- това е моят град“. От 18.30 часа предстоят анимация, игри и детска дискотека.

По повод празника, Спортен клуб по скокове на батут "Евротрамп“ ще предостави възможност на всички желаещи да се докоснат до този вид спорт. В центъра на Кюстендил ще има голям батут, на който малки и големи ще имат възможност да станат част от "летящите хора“ и от този олимпийски спорт.

От 11.00 часа в лесопарк "Хисарлъка“ читалище "Зора“ – Кюстендил организира ходеща изложба и танци. В този час, но в село Гърляно, читалище "Отец Паисий“ ще проведе детски празник. Отбелязване на Деня на детето има ще има в село Багренци и село Соволяно. Игрите и забавленията там се организират от читалищата "Отец Паисий“ и "Светлина“.