За пореден път Кюстендил доказва значимостта си като град на художниците и място, в което продължават да се раждат хора с рисувателни заложби, предаде репортер на "Фокус“. Градът е избран за провеждането на практическа конференция на тема "Бързи графични техники и мястото им в обучението по изобразително изкуство“. Семинарът преминава в два дни и се провежда в Художествена галерия "Владимир Димитров – Майстора“. В него участват бивши и настоящи преподаватели по изобразително изкуство от областите Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Шумен.

Те обменят подходи и принципи за нови и модерни техники по преподаването на графика. На откриването присъстваха зам.-кметът на Община Кюстендил Бойко Клечков, началникът на Регионално управление на образованието – Кюстендил Мая Стойчева. Организатор на проявата е Наташа Павлова - преподавател по литература и председател на Съюза на българските учители - Кюстендил.

"Синдикатът на българските учители има много функции. Една от основните му политики е насочена към повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти. За нас е много ценно да се обърне внимание върху насоките на отделните специалности“, каза Иван Кънчев, зам.-председател на СБУ.

Той посочи, че семинарът в Кюстендил е една прекрасна идея, в която учителите по изобразително изкуство имат възможност да се изявят.

Конференцията продължава и утре с демонстрация на японско рисуване с туш. Рисуване и печатане на бързи графични техники – упражнение и изложба.