Квартал "Гладно поле" в Пловдив ще остане без топла вода до 18 октомври. Причина за студения душ е включването на новоизградения топлопровод по улица "Генерал Радко Димитриев", съобщиха за Агенция "Фокус" от EVN Топлофикация.

Заради авария в съществуващ топлопровод на 5 октомври е спряна топлата вода на ул. "Съединение", бул. "Освобождение", хотел SPS, кв. "Гладно поле" и кв. "Изгрев". Повредата е била отстранена до 7 октомври вечерта, както предварително обявиха от топлофикационното дружество и е възобновено подаването за клиентите в района, включително и част от бул. "Освобождение". 

Живущите на ул. "Генерал Радко Димитриев" (от ул. "Лев Толстой" до бул. "Освобождение") обаче остават без топла вода още десет дни. 

Причината е, че в момента се извършват финалните технически дейности по включване на новия топлопровод с обща дължина 1000 метра, който EVN Топлофикация изгради по ул. "Генерал Радко Димитриев". В тази връзка се извършват включвания към съответните разклонения. Целта на новата топлопреносна мрежа е по-добро и сигурно топлозахранване за клиентите в района, обясниха от дружеството. 

Дружеството предприема мерки за по-бързото приключване на техническите дейности.