Шест проекта на кметства в Община Кюстендил са одобрени по Национална кампания "Чиста околна среда“, съобщиха за "Фокус“ от Общината. Проектите са за селата Скриняно, Слокощица, Пиперков чифлик, Долна Гращица, Жиленци и Ново село.

Кметството в село Скриняно спечели проект “ Зона за детски игри, почивка и общуване с природата в село Скриняно“ на стойност 14 989 лева. На подобна стойност е и проектът на кметството в село Слокощица, което ще работи по проект "Чист, зелен и възобновен парк“.

В село Пиперков чифлик ще изграждат зона за отдих "Мерата“. Отпусната сума е в размер на 14 965 лева. За жителите и гостите на село Долна Гращица също ще правят зона за отдих на стойност 14 157 лева, а кметството в село Жиленци спечели проект "Изграждане на кът за отдих за жителите и гостите на стойност 14 995 лева.

В село Ново село са предвидили да благоустрояват зелени площи и да обособят зона за отдих“ на стойност 14 998 лева.  Предстои подписване на договори за финансова помощ. Крайният срок за изпълнение на дейностите по всички одобрени проекти е  до края на месец декември 2024 година.