"Кутия пълна с щастие за Великден" ще получат ветерани в Казанлък, предаде репортер на "Фокус". Инициативата се организира от доброволците на сдружение "Младежки център за развитие-Взаимопомощ" и "Юнайтед Авангард Артист“, съвместно с Военния клуб в града по проект "Зелена Европа" на програма "Европейски корпус за солидарност".

Това е продължение на предишна инициатива на сдружението - "Кутия пълна в щастие". Този път, със съдействие от Военния клуб в град Казанлък, кутиите ще бъдат дадени на ветерани от Втората световна война и военни, които нямат голяма възможност да се почувстват щастливи за празника.

"Напълнете кутия за обувки с малки подаръци, за да ги зарадвате. Опаковането ще направят доброволците при двете организации. Какво да сложите в кутията Козметични продукти, ароматизатори; Сладки или солени лакомства; Продукти за топли напитки; Книги, списания, вестници и всякакви други подаръци, които могат да ги направят щастливи. Какво да не поставяте в кутията? Алкохол, фармацевтични продукти или вече използвани вещи. Това е подарък, а не дарение за благотворителност", споделят организаторите.

В периода от 4 до 11 април всички желаещи могат да се включат в кампанията, която е насочена към социално слаби членове на военно-патриотичните съюзи в община Казанлък, Съюза на ветераните от войните в България, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и Съюза на военноинвалидите, посочи тя. Всички желаещи могат да дарят кутия от обувки, пълна с различни подаръци, а кутиите се приемат по всяко време в сградата на Военния клуб. 

Рени АТАНАСОВА