По покана на Сдружение "Народен будител'' на 19 март от 10:30 ч., писателката Корнелия Петрова – Нели от Чипровци, ще представи своето творчество пред гражданите на гр. Берковица. Авторката пише произведения за деца и възрастни.

Корнелия Петрова – Нели завършва в Пловдив школата за художествени ръководители със специалност "Естрадно – сатирична режисура и театрална драматургия" и става ръководител на театрални състави, като сама поставя пиеси, режисира ги и участва в тях, съобщиха от общината.

Ръководи естрадно – сатиричен състав, с който печели златна значка на VII Републикански фестивал. С театралния колектив поставя над 20 пиеси, които се играят в страната и в Румъния. Същевременно води и детски театрален състав, с който на фестивала "Лачените обувки" е удостоен с награда за най-малък участник, а в Перник на фестивала за фолклорно словесно изкуство печелят I награда.

Във връзка с пряката си работа е написала стотици сценарии по различни поводи. Публикува свои произведения у нас и в Румъния. Пее в групата за градски песни към чипровското читалище, за която пише текстове и музика на песни.

Когато става баба за пръв път съчинява приказки, разкази и стихове за деца, които по-късно събира в книгата "Алки, балки, залъгалки за големи и за малки". Същевременно пише лирика и издава книгата "Нежен полъх". В сборника си "Хим – хам – хум – ки чипровски раздумки" публикува разкази, стихотворения, дружески шаржове, приказки, накратко – за всекиго по нещо.

В "Хумор от Турлакия", всички хумористични случки са написани на чипровски диалект, а книгата "Тайните на Балкана" запознава читателя с разкази и легенди за хайдути и войводи от своя край.

Вход свободен.