За странен ремонт, направен на мост във Велико Търново, сигнализираха читатели на "Фокус". Става въпрос за съоръжението на изхода на града в посока село Арбанаси, който е успореден на известния Владишки мост. Преди няколко месеца невнимателен шофьор се заби в оградата, която е на края на моста. За щастие при инцидента няма пострадали, само материални щети. Те бяха отстранени от екипи на местна фирма, но вместо със строителни материали, дупките в моста бяха запълнени с монтажна пяна. Oсвен, че изглежда нелепо, решението е и доста опасно, тъй като този материал едва ли може да издържи дълго време и е изключително несигурен.

Хората от кв. "Асенов“, за които мостът е единственият път към домовете им, се шегуват, че пяната е сложена, за да омекотява ударите при следващи инциденти. Извън веселата част, те обаче са и много притеснени, защото може да се стигне до истински тежки произшествия, ако не бъдат взети незабавни мерки.

Каменният мост над река Янтра се намира до църквата "Свети Четиридесет мъченици" във Велико Търново. Той е дело на инженер Никола Троянски. Строителството му започва през 1930 г. и завършва през 1935 г. Съоръжението осигурява най-пряката връзка от град Велико Търново до Арбанаси и Горна Оряховица.