За нагло неправилно паркиране на лекотоварен автомобил на известна куриерска компания сигнализира потребител в социалните мрежи.

Случката е от сряда по обяд в столичния квартал "Бъкстон" при 37-о ОДЗ "Вълшебство" на ъгъла на ул. "Казбек" и ул. "Белкемен".

На същото място преди няколко месеца от общината поставиха ограничителни колчета, за да се справят с непрестанно паркиращите неправилно в завоя и блокиращи нормалния трафик автомобили във вътрешнокварталната улица.

Видно от снимката шофьорът на "Спиди" освен, че е паркирал неправилно, е предазил и едно от ограничителните колчета (виж галерията). Отделно, че левият завой в посока ул. "Белмекен" става почти невъзможен. Да не говорим, че шофьорите нямат видимост и опасността от пътнотранспортни произшествия с пешеходци се увеличава драстично. Точно на това място и малкото тротоарно пространство обикновено е заето от паркирани автомобили, а на прешеходците се налага да се придвижват по пътното платно.

Очевидно правилата за движение по пътищата важат избирателно или само, когато наблизо има полиция. Дали шофьорът на буса ще понесе някакво наказание от работодател или контролни органи остава неясно.