Културният календар на Художествена галерия - Добрич за 2023-та ще е под знака на 60-годишния юбилей на културната институция. Това съобщи директорът на галерията Недко Недков, предаде репортер на Агенция "Фокус"

Почти е готов изложбеният календар за следващата година. С голяма изложба ще бъдат отбелязани 60 години от създаването на галерията. Отделно от това са предвидени много гостуващи изложби. Една от тях ще представи българския комикс с участието на Сдружението на българските художници, занимаващи се с този вид творчество. Това е мащабна пътуваща изложба, която ще гостува и на добруджанския град през пролетта.

2022-ра приключва със съвместната изложба на Дружествата на художниците в Добрич и Силистра. Живопис, скулптура, графика, пластика, инсталации са представени в две от залите на галерията. Участват съвременни автори със своите творчески търсения и неповторимост. Годишната изложба е традиционна в края на всяка календарна година. Не за първи път художниците от добруджанския и крайдунавския град се представят съвместно. Партньорството датира още от 80-те години на миналия век, посочи Недко Недков. Над 70 са творбите, включени в изложбата. 13 са авторите от Силистра, 26 - от Добрич. 

"Разнообразна и цветна, като всяка една обща изложба на художници, всеки със своя натюрел и творчески начин на изява. Надявам се, всичко това прави изложбата интересна за нашите редовни посетители", каза Недко Недков. 

Жулиета НИКОЛОВА