Разнообразни културни прояви предстоят тази седмица в Кюстендил, съобщиха за "Фокус“ от отдел "Култура и духовно развитие“ към Община Кюстендил. Сдружение "Арт Студио Трупата“ отбелязва 10-годишния си юбилей. По този повод тази вечер от 19.00 часа, в голямата зала на Общински драматичен театър, ще бъде представена постановката "Финтът на Бекенбауер“.

На 18 юни Художествена галерия "Владимир Димитров – Майстора“ ще бъде домакин вернисаж с творби на Ценка Бакърджиева. Отриването на "Откровения в цвят“ ще бъде от 18.00 часа.

На 19, 20 и 21 юни Регионален исторически музей – Кюстендил кани малките жители и гости на града на детски музейни работилници. Темата е "Традиционни занаяти – кошничарство“.

На 20 юни от 17.30 часа в залата на Възрожденското училище ще се състои "Едно стихотворение и двадесет и една ръчно…изработени илюстрации“. Изложба на ученици от специалност "Компютърна графика“, с преподавател Детелина Тихолова. Илюстрациите са към книгата на поета Петър Чухов. Организатор е "ПМГ “Проф. Ем. Иванов".

На 20 юни от 18.00 часа градската галерия ще представи "Музика от XX век“. Концерт на докторанти от НМА "Професор Панчо Владигеров“. Участват Велина Петкова – цигулка, Божидара Трохарова – китара, Юске Хосака – пиано.