Във Висше училището по мениджмънт ще се проведе поредното издание на “Food Innovation Exhibition", уникалното кулинарно изложение, в което главни действащи шеф-готвачи са студентите от Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт, Варна, съобщиха от учебното заведение. Като част от дисциплината "Иновации и креативност в кулинарните изкуства“, студентите от специалностите "Гастрономия и кулинарни изкуства“ и "Хотелиерство и кулинарни изкуства“ имаха задачата да създадат свои собствени иновативни продукти, както и да разработят тяхното внедряване в реални условия.

Днес ще се проведе практическият елемент от изпита на студентите. Те ще подготвят собствени щандове, на които да предложат своите иновативни продукти пред преподавателите по дисциплината и външни оценители – професионалисти от кулинарния сектор.

Някои от иновативните идеи тази година са Чипс от лаваш, Лютеница с ягоди, Еротични близалки, Горчица с български вкус, Прясна паста с чубрица, Баклава с шоколад и патладжан, Гозба дип, Бонбони с ракия и много други.