Председателят на общински съвет Елена Филева свика извънредна сесия на Общински съвет Куклен. Днес местният парламент взе решение да бъдат изпратени парични дарения по сметките обявените от БЧК и турското посолство, в подкрепа на пострадалите от разрушителното земетресение в Турция и Сирия.

"Природното бедствие отне живота на над 30 000 души, срина до основи хиляди жилища, а засегнатото население е над 13 млн. мъже, жени и деца. Въпреки че ние хората сме безсилни срещу природните явления, община Куклен и общински съвет ще изрази своята съпричастност и солидарност към бедстващите като подкрепи финансово осигуряването на продукти от първа необходимост и средства за възстановителни работи“, изрази в своя позиция Филева, научи "Фокус".

Определена е финансовата помощ в размер на 20 000 лв., като тя ще бъде пропорционално разпределена на двете държави чрез сметката на официалните власти на Турция в България и чрез сметката, обявена от БЧК.

Още в първите дни след апокалиптичното земетресение Филева направи дарение от личните си средства по обявената официална дарителска сметка. Също така подпомогна доброволците заминаващи за разрушените територии, като предостави детски храни и хранителни продукти за пострадалите в пунктовете за набиране на помощи.