Започнаха изявите от програмата на XXIV Международен маскараден фестивал "Кукерландия“ – Ямбол! Детският фолклорен празник "Аз съм кукерче!“ събра на сцената пред Община Ямбол близо 200 деца от девет детски градини от Ямбол и община Тунджа. Те представиха характерните за древния обичай заораване и засяване, както и кукерските наричания за плодородие, съобщиха от Общината.

Енчо Керязов, заместник-кмет на община Ямбол, поздрави участниците в празника: "Скъпи деца, благодаря ви, че обичате и съхранявате българските традиции! Това е много важно, защото обичаите ни отличават от другите народи и ни свързват с нашите предци, пазят нашата същност. Ние, българите, сме наследници на хилядолетни традиции, с които трябва да се гордеем. Продължавайте да пазите нашите обичаи, бъдете кукери и коледари, защото вие сте бъдещето на България! Благодаря на вашите родители и учители, че са ви предали обичта към българските традиции.“

Децата получиха и подаръци от Община Ямбол и Общински комплекс – Ямбол.

Докато малките кукери бяха на сцената, майстори на кукерски маски, герданета и други атрибути от община Тунджа показаха как се изработват различните части от маскарадния костюм.