"Куцото петле“ е премиерното заглавие, което ще бъде представено на сцената на куклен театър "Весел“ във Велико Търново. Пиесата ще бъде играна в читалище "Искра“ от 11:00 часа днес, предаде кореспондент на "Фокус“. Тя е дело на Държавен куклен театър – Бургас. Постановката и сценичната адаптация по приказката "Куцото петле“ са на Леонард Капон. Сценографията, куклите и костюмите са дело на Емелияна Тотева, а оригиналната музика – на Веселин Койчев, основател на първата професионална джаз формация в България "Бели, зелени, червени“. В спектакъла участват Александра Грънчарова, Алекс Анмахян, Диян Русев и Красимир Хараламбов.

Приказка за малките, за смелите, за мечтателите, за будните, зa борбените, за усмихнатите, за слънчевите същества... За тези, които умеят да превръщат неуменията в забавления. За тези, които могат да променят скуката в приключение. За тези, които искат да ходят "както трябва“, да кукуригат "както трябва“, да спят "както трябва“. За тези, които не могат да мълчат, когато не трябва. За "куците петлета“, които ни дават слънчевата светлина, за да бъдем БУДНИ дори, когато спим. За куците петлета, които не спират да "куцкуригат“, за да не "изкукуригаме“. Това е спектакъл, който ще ни забавлява, но може и да ни накара да поплачем. Спектакъл, който ще ни предизвика да помислим, но и да се усмихнем, дори и да попеем ...

Проектът "Съботни спектакли за семейна публика“ на куклен театър "Весел“ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище "Искра“ в старата столица.