Крупна кражба на пари и вещи от жилище в Дебелец разкриха великотърновски криминалисти. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват за "Фокус“, че сигнал за случая е получен на 2 януари. По данни на тъжителя деянието е извършено в нощта на 1 срещу 2 януари, чрез срязване на оградна мрежа и взломяване на входна врата.

"От проведените действия по разследването е установено, че извършители на деянието са четирима мъже - 32-годишен от Дебелец, известен на полицията и многократно осъждан, с 10 криминални и съдебни регистрации; двама на 43 и 45 години от Горна Оряховица, първият известен на полицията и многократно осъждан, с 11 криминални и съдебни регистрации и 52-годишен от Велико Търново, известен на полицията и многократно осъждан, с 8 криминални и съдебни регистрации. Тримата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Извършени са множество претърсвания на адреси във Велико Търново, Горна Оряховица, Дебелец и Дряново. Намерени и иззети са вещи, имащи отношение към извършеното деяние. След доклад на материалите в прокуратурата трима са привлечени, като обвиняеми“, обясняват от търновската полиция.

С постановление на прокуратурата мерките за задържане на виновниците са удължени на 72 часа. Четвъртият към момента се укрива. Работата по документиране на цялата престъпна дейност на четиримата продължава.