Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, заедно с кандидатите за кмет на град Пловдив арх. Костадин Палазов, за кмет на район "Източен“ Димитър Джевизов, водачът на листата на "БСП за България“ Калин Милчев и председателят на ГС на БСП-Пловдив и народен представител Иван Петков, посетиха най-проблемния квартал в Пловдив "Столипиново“.

Те проведоха множество разговори лице в лице с жители на най-голямата малцинствена махала на Балканите, където за пореден път установиха, че видимо от промените насам, десните управници на Общината абдикират от проблемите на гражданите в този квартал.

Лично кандидатът за кмет на район "Източен“ Димитър Джевизов разведе социалистите из махалата и показа най-фрапиращите обекти. Течаща канализация от избените помещения на панелните блокове и камари битови отпадъци, несъбирани с месеци, бяха едни от най-честите проблеми, посочени от гражданите.

Жителите на квартала заявиха пред зам.-председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин, кандидатите за кметове и общински съветници, че има блокове, където в XXI-ви век няма течаща вода и това положение е от десетилетия. Вигенин, Иван Петков и кандидати от листата на "БСП за България“ се запознаха от първо лице с проблемите на гражданите.

Те се увериха с очите си как в голяма част от общинските блокове мазетата са неизползваеми, тъй като в тях извира обратна вода и излиза на улицата, където се образува постоянен поток, който е известен сред местните като "река Соколица“. Положението в квартала крие огромен риск от екологична и здравна криза, алармират социалистите след срещите в Столипиново.

Видимо е, че управляващите до сега по никакъв начин не решават проблемите на гражданите в квартала. Те единствено биват търсени и лъгани по време на избори, а после всичко обещано се забравя до следващите местни избори.

Кандидатът за кмет на района Димитър Джевизиов и кандидатът за кмет на Община Пловдив арх. Костадин Палазов предложиха своите виждания за справяне с проблемите на столипиновци, а хората споделиха, че виждат надежда в кандидатите от листата с №1.