Криминално проявена и осъждана жителка на село Якимово е задържана в ареста на РУ Лом за палеж на магазин за мебели в гр. Лом, съобщиха от ОДМВР - Монтана. На 30.07.2022 г. около 02,10 ч. от ЕЕН 112 в РУ Лом е получен сигнал за възникнал пожар в мебелен магазин в крайдунавския град. Местопроизшествието е посетено от дежурна група на РС ПБЗН и РУ Лом, които установили, че в резултат на възникналия пожар е изгоряла наличната стока – мебели. На местопроизшествието е извършен оглед и образувано досъдебно производство по чл. 331, ал. 1 от НК.

В хода на работа е направен повторен оглед, при който са открити данни за умишлен палеж. При проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия криминалисти на РУ Лом установили по "горещи“ следи извършителя – 46-годишна продавач-консултант в магазина, от с. Якимово, криминално проявена и осъждана.

По първоначални данни, палежът е извършен с цел прикриване на финансови злоупотреби. Жената е задържана с полицейска заповед до 24 ч. в РУ Лом, като е направила пълни самопризнания. По случая са разпитани свидетели. Работата по документирането на престъплението продължава РУ Лом.