Мъжът, който опита да обере клон на Пощенска банка в Сливен вчера вечерата, е планирал престъплението. Той  имал предварително изготвен план за действие, дори си е носел чукче, за да разбие вратата, съобщи пред журналисти прокурор Катя Стаменова – говорител на Районна прокуратура-Сливен.

41-годишният престъпник е от село Сотиря . Той има множество присъди и наказания, осъждан е за въоръжен грабеж, бягал е и от затвора в Стара Загора. Започнал да нарушава закона още като непълнолетен. 

Имал е намерение да присвои пари, защото бил безработен и се нуждаел от средства, това обяснил като мотив пред разследващите. След като разбил с бетоново блокче от улицата стъклото на банковия офис, мъжът заполнал да претърсва за  пари из шкафове и чекмеджета, но не е успял да открие нищо. Заради задействалата се аламра е бил заловен от полицаите. "У него не е открито оръжие и е бил в адекватно състояние“, допълни прокурор Стаменова.

Днес предстои той да бъде задържан за срок от 72 часа. От прокуратурата ще поискат да му бъде повдигнато обвинение “задържане под стража". За подобно престъпление законът предвижда наказание от 3 г. до 15 години лишаване от свобода.