Криминалисти от ОДМВР – Варна, разкриха оранжерия за отглеждане на марихуана. Иззети са 80 конопени растения  и около 20 кг. суха, зелена тревиста маса. За срок до 24 часа е задържан 46-годишен мъж, съобщиха от пресцентъра на полицията в морския град.

Специализираната полицейска операция бе проведена рано тази сутрин от служители на ОДМВР – Варна. Полицейските екипи предприели претърсване в имот в с. Садово, община Аврен. Там, в къщата на задържания, се натъкнали на изградена високотехнологична оранжерия за отглеждане на марихуана. Открито е и отделно помещение, пригодено за сушилня на продукцията. При процесуално-следствените действия са иззети приблизително 80 растения от рода на конопа в последна фаза на растеж и около 20 килограма суха тревиста маса, както и климатици, генератори, система за вентилация. Нарушителят на закона - 46-годишен варненец, криминално проявен – за кражби, е задържан за срок до 24 часа.

Стойността на намерената и иззета тревиста маса, в днешната оранжерия, е около 450 000, а на оборудването - над 50 000 лева. 

Действията по разследването продължават в рамките на образуваното досъдебно производство, под наблюдение на Окръжна прокуратура.