Кражба на около 200 кг метални елементи от наследствен имот в село Димча разкриха за часове полицаи от Павликени. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че около 13:00 часа вчера собственикът на имота сигнализирал за посегателството.

От проведените незабавни действия по разследването е установено, че извършител на кражбата е 20-годишен от Павликени, известен на полицията и осъждан. Той е направил пълни самопризнания. Възстановил е паричната равностойност на инкриминираната вещ. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата.

Полицаи от Стражица пък разкриха кражба на инструменти и имущество от жилище в село Камен. Сигнал за случая е получен в управлението на 27 март. Извършители на деянието са двама мъже на 24 и на 28 години от същото село, по-младият известен на полицията и осъждан. Инкриминираните вещи са установени и върнати на собственика. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата.

Освен това служителите на реда от управлението в Стражица разследват и две взломни кражби във Виноград. По двата случая са започнати досъдебни производства.